Tips for å velge et kredittkort student

Viktige tips for å velge riktig kredittkort for studenter

Et student kredittkort er et viktig steg i riktig retning mot en personlig økonomi, hvor du ikke er avhengig av andre, en måte å bygge en kreditthistorikk med banken, det kan til og med legge til rette for å få drømmejobben en gang i fremtiden. Eller så kan det være starten på et evig slit med gjeld, inkasso og hyppige oppringninger fra Lindorff, Fjell linjen, Ergo Inkasso og andre såkalte inkassobyrå. Valget er ditt.

Tips til å finne kredittkort student

Generelt om bruk av student kredittkort

Hvordan du bruker kredittkortet ditt kan få konsekvenser kortvarige og langvarige, det er mange som ikke er klare for å få sitt første kredittkort som 18 eller 20 åring, men dette stopper ikke bankene og andre finansielle foretak å ustede kredittkort til studenter og andre grupper hvor ungdom og unge voksne er overrepresentert. I USA kreves det enten at du har et bevis på at du kan betjene kredittkortgjelden, eller at en forelder eller en annen person skriver under avtalen, og evnt. gjør opp hvis betalingen uteblir.

I Norge er det mye letter å få kredittkort for studenter. Du søker på internett eller tar en tur til banken, og du får svar umiddelbart eller i løpet av en times tid. I senere tid er det mange av kredittkort utstederne som gir ut kredittkort til studenter uten inntekt ,mens andre regner studielånet som en del av disponibel inntekt.

Etter tilbakemelding fra flere studenter som har benyttet seg av Kredittkortspesialisten til sammenligning av kredittkort, er et kredittkort fra Bank Norwegian lettest å få for studenter.

Dette er også et veldig gunstig kort. Du kan lese mer om betingelsene her.

Merk at om du får et kredittkort for første gang, kan det hende banken behandler deg dårlig. Altså gir deg en høyere rente en vanlig, lavere kredittgrense og genrelt mindre tillitt.

Bruk kredittkortet ditt riktig


En lur kredittkort bruker, sammenligner sine avtaler med andre, og er proaktiv med banken, ringer de 3-4 ganger i året for å forhandle ned renten, og evnt. øke kredittgrensen. (Sistnevnte anbefalles ikke).

Det er mange fordeler med et kredittkort for studenter som er ekstra nyttig når du ikke har så mye penger å rutte med.

Fordeler med kredittkort som passer for studenter

De 4 viktigste fordelene med kredittkort med tanke på studenter er:

  1. Gratis reiseforsikring.
  2. 30-45 dagers rentefri betalingsutsettelse.
  3. Banken sitt ansvar ved feil mangler på varen.
  4. Rabatter, cashback og andre fordeler.

Husk at alle som søker om kredittkort blir kredittsjekket. Dette er ikke noe å være redd for, etter en kredittsjekk vil du få resultatet av kredittsjekken i posten eller digitalt, slik at du kan se din egen kredittrapport og score. ( Tall fra skattelistene, formue, betalingsanmerkninger etc).

Så nå er du klar til å søke om et kredittkort for studenter.

Det lønner seg å sammenligne kredittkort først, dette kan du gjøre her.

Leave a Reply