Beste kredittkort for studenter

Finn beste kredittkort for studenter.

Leter du etter beste kredittkort for studenter? Dette må du lese før du velger et kredittkort.

De fleste studenter eier et eller flere kredittkort, dette er forståelig da utbetalingene fra lånekassen gjør at studenter ofte har lite penger igjen på slutten av hver måned.

Som student bør du se etter et kredittkort med en lang rentefri betalingsutsettelse, slik at en kan låne penger gratis, og betale tilbake når lommeboken din tillater det.

Under kan du sammenligne de 3 beste kredittkort for studenter.

(TABLE)

Les om 3 ting å tenke på før du velger et kredittkort for studenter, hvorfor studenter bør være ekstra forsiktige med lån og kredittkort og et par andre tips.

3 ting å tenke på før du velger et kredittkort for studenter

  1. Vær sikker på at du kan betale tilbake.
    Et kredittkort er bare et plastkort som lar deg låne penger med til ulike betingelser og lovnader om tilbakebetaling. Ikke se på kreditten som noe du kan bruke uten å tenke over det. Husk at benyttet kreditt fort blir veldig dyrt, hvis en ikke betaler tilbake hele saldoen hver måned.
  2. Velg et kort med en lang rentefri betalingsutsettelse. Enhver smart kredittkortbruker betaler tilbake hele den utestående saldoen hver måned, når dette gjøres kan en student låne penger gratis i opptil 55 dager. NB! Dette gjelder ikke uttak i minibank.
  3. Sett opp et budsjett. Sett opp et månedsbudsjett og gjerne halvårs/ årsbudsjett. Med langsiktig planlegging av din personlige økonomi, er det lettere å spare til bolig, ferie, vesker, julegaver osv. Hvis du har et eller flere kredittkort, sett av en fast månedlig sum til å nedbetale kredittkortgjeld hver måned. Betal alltid mer hvis økonomien din tillater det.

Hvorfor studenter bør være ekstra forsiktige med kredittkort?

De fleste studenter har liten eller ingen inntekt. Det er da mye lettere å komme i økonomisk uføre. Dette kan få alvorlige konsekvenser, en kan bli deprimert, bli kastet ut, miste fokuset på studier osv. Tenk deg derfor nøye om før du får deg et kredittkort. Hvis du har problemer med å betale regninger i tide, burde du la være å søke om et kredittkort for studenter.

3 smarte tips for å spare penger med et kredittkort for studenter

  1. Velg et kort med Cashback. Velg et kort med cashback på feks. Dagligvarer. Det finnes kort med cashback på alt en kjøper slik som 365 Direkte Privat eller Yabank.
  2. Ikke ta ut penger i minibank Dette koster penger hos med alle kredittkort utenom gebyrfri. Typisk koster det 35-50 kr + 1-3% av beløpet en tar ut. I tillegg beregnes det renter fra en tar ut penger, dette gjelder gebyrfri også.
  3. Betal ferien med kredittkort. Betal 50% eller mer av ferieturen med et kredittkort for å få gratis reiseforsikring.

Besøk din lokale bank

En ting mange studenter ikke vet er at lokale banker ofte har meget gunstige kredittkort for studenter. DNB har et hvitt kort, som er gratis og har mange gode fordeler. Mindre banker har ofte samme program. I tillegg har en ofte et godt forhold med sin lokale bank, som strekker seg over mange år, og med dette vil det være lettere for banken å tilby deg kreditt.

Å finne beste kredittkort for studenter er ingen enkel sak, men håper det blir lettere nå. Vi anbefaler Bank Norwegian om du ikke har det fra før av.

Tryk her for å lese mer om kredittkort for studenter

Leave a Reply