Sammenlign kredittkort

Det blir stadig flere fordeler knyttet til det å bruke kredittkort i dagens samfunn. Du får bedre betalingsbeskyttelse når du er i utlandet, du får flere ulike fordeler og rabatter, samt at du har lett tilgjengelig ekstra kapital ved behov. Men hvilket kort skal man egentlig velge? Vi ser på noen av tingene du bør ta i betraktning.

Velg etter behov

Det viktigste du gjør når du leter etter det perfekte kredittkortet for deg, er å nettopp tenke gjennom hvordan du har planer om å bruke kortet. Vi kan generalisere kortbruken inn i noen ulike stereotyper:

Fordelsbruk – De fleste kredittkort i dag har flere fordeler ved seg, som reise og avbestillingsforsikring når kortet brukes til å betale en reise, og rabatter på alt fra dagligvarer til sportsutstyr. Er det slike fordeler du kunne tenke deg, er det viktig at du leter etter det kortet som gir deg mest rabatt på noe du jevnlig gjør. For deg vil det kanskje bety bensin og drivstoff, for andre kan det betyr rabatter på restauranter. For noen slike fordelskort vil renten være nokså høy, og det er derfor viktig at du planlegger bruken slik at du kan tilbakebetale alt innen den rentefrie perioden.

Reservepenger – Dersom du ønsket å skaffe deg et kredittkort i tilfelle det dukker opp noen plutselige uventede regninger eller utlegg, vil det være med på å styre hvilket kort som er riktig å velge. Her bryr du deg ikke om hvilke fordeler som kortet har, og er kun opptatt av hvilke gebyrer og renter kortet opererer med. Om kortet kan ligge ubrukt må du styre unna årsavgifter og etableringsgebyr, og finne det kortet som har en lav effektiv rente.

Kredittkort til lån – Bruken av et kredittkort kan defineres som et lån om du har planer om å benytte deg av et større beløp som skal nedbetales over flere måneder. Er det et slikt kredittlån du ønsker er det noen ting man må være observant på. Først er det å finne ut hvilket beløp man trenger å låne, er det under 10.000 kr kan kredittkort være en grei løsning, men det er da svært viktig at du ser nøye på hvilke nedbetalinger du plikter deg til i måneden. Skal du ha høyere beløp, vil det å se på et tradisjonelt forbrukslån kunne være et rimeligere alternativ med en lavere rente. Er det mindre beløp du skal ha, kan fortsatt et forbrukslån være et alternativ som er verdt å se nærmere på, men pass deg da for store etableringsgebyr og andre kostnader som kan komme i tillegg til den vanlige renten.

Når du med sikkerhet kan si hvilken funksjon kredittkortet skal inneha, kan du sammenligne kredittkort for å se hva som passer deg. I følge Wikipedia er det hele 2,4 millioner kredittkort i omløp her i Norge – hvor mange av dem har blitt sammenlignet?

Bruk litt ekstra tid

Som vi har vært gjennom nå så er det selve bruken av et kredittkort som er det viktigste elementet og ta i betrakning når man velger seg et tilbud. Så bruk litt ekstra tid på å tenke godt gjennom hva det er, og bruk stereotypene vi nå har beskrevet for å hjelpe deg på rett vei.