Finn et forbrukslån som passer deg

Hvis man er ute etter et forbrukslån er utvalget stort og det er mange ting å ta hensyn til. På våre sider har vi derfor gjort arbeidet lettere for deg og omtalt de beste og mest kjente forbrukslånene som finnes på det norske markedet. Enda enklere har vi gjort det ved at du kan søke direkte fra våre sider!

I tabellen du finner under får du en lettfattelig oversikt over lånene vi har omtalt, og som du også ser så kan du se hvilke faktorer vi har lagt vekt på i våre omtaler. Elementer som representativ effektiv rente, maksimal nedbetalingstid og høyeste lånebeløp får du kjapt oversikten i vår tabell, i tillegg til et par andre positive faktorer med de forskjellige lånene.

Du har også muligheten til å lese mer inngående om hvert av lånene ved å klikke på linken under den grønne knappen.

Et forbrukslån er et lån som er svært anvendelig og som i bunn og grunn kan brukes til akkurat det man vil. Som navnet klart hentyder til så er forbrukslånet altså et lån som kan brukes til forbruk. Forbruk er i seg selv et ord med nokså vid betydning, så man har muligheten til å legge hva man vil i det.

Hovedsaken er at forbrukslånet kan brukes til alt mulig, og hvis du ønsker å reise på en ferietur, får akutt behov for nye hvitevarer og må gjøre små investeringer i huset, reparere bilen eller slike ting, så har du muligheten til å ta et lån og finansiere forbruket med dette.

Et forbrukslån gis uten sikkerhet og du trenger derfor ikke stille noen form for pant i form av hus, bil og liknende, slik tilfellet er når det kommer til bolig- og billån. Mangelen på slik sikkerhet fører selvsagt til at rentenivået på forbrukslån er litt høyere enn for eksempel på et ordinært huslån.

Når du søker om forbrukslånet er det derfor din inntekt og din eventuelle formue bankene ser på, og du vil deretter få et individuelt tilpasset tilbud eller et avslag hvis de mener at din personlige økonomi ikke vil klare det.

Vi nevnte at slike lån ofte går til forbruk, men mange bruker også forbrukslån på dagen til å refinansiere dyr kredittkortgjeld, hvis man har det. Sliter man med flere kredittkort man må betale månedlige avdrag på kan et forbrukslån være en grei måte å både samle og senke utgiftene på.

Behandlingstiden på lånene er som regel rask, og et forbrukslån blir derfor en smart måte å skaffe seg litt ekstra kapital på hvis man har behov for det. Som vi tidligere også har nevnt så stiller bankene ingen spørsmål om hva pengene skal brukes til. De forskjellige bankene tilbyr selvsagt forskjellige produkter og blant annet så varierer størrelsen på lånene man kan få. Vi kan imidlertid si at lånene ligger innenfor en ramme på 5-10.000 kroner og helt opp til 350.000 kroner på de aller største.

Nedbetalingstiden er det også forskjeller på, og her vil den maksimale tiden strekke seg fra 10 år og helt opp til 15 år. Man har dermed muligheten til å strekke lånetiden for å få ned de månedlige utgiftene.

De største individuelle forskjellene finner man nok allikevel på rentenivåene. Her kan det variere endel mellom hvert lån, men tommelfingerregelen er at jo strengere krav banken stiller jo bedre betingelser får man – naturlig nok. Man bør søke på lån i flere banker samtidig for å se hvor man får de beste vilkårene ettersom de vektlegger de ulike faktorene forskjellig.

Klikk deg rundt på våre sider og les om de forskjellige forbrukslånene, og se hva vi har vektlagt som positive og negative egenskaper ved de forskjellige tilbyderne.